tirsdag 23. november 2010

Kort om Internetts Historie

Internett er et verdensomspennende datanettverk og er basisen for en rekke kommunikasjonstjenester. De aller viktigste er World Wide Web, e – post, Chat, filoverføringer, IP – telefoni og videosamtaler.
Nettet er et viktig hjelpemiddel for informasjonsspredning, kommunikasjon, handel og forvaltning. Internett ble tatt i bruk tidlig på 1980 – tallet. World Wide Web ble derimot ikke oppfunnet før i 1991. I 1995 laget Microsoft en nettleser i Windows. Dette gjorde at nettet fikk en eksplosiv trafikkøkning og utbredelse, som den dag i dag fortsatt er i vekst.

I dag bruker vi internett til det meste. For å hente informasjon, for å spre informasjon, kommunisere med andre, dele bilder, filer, filmer osv., kjøp og salg, reklamering og mye mer.


De viktigste og mest populære kanalene som blir brukt for informasjonsspredning er

Facebook

Her kan man dele bilder og informasjon om seg selv, komme i kontakt med nye mennesker og gamle venner, opprette grupper og bli med i grupper.

Youtube

Her kan man dele videosnutter med andre.

Twitter


Nesten som Facebook. En microblogg der man skriver tanker og meninger osv. Man kan følge andre twittere og dele bilder.



En søkemotor der man kan finne alt mellom himmel og jord.



Det har skjedd utrolig mye i internetts verden de siste årene. Balndt annet har vi fått disse kanalene som er nevnt over. Her er en oversikt over noen av de store "begivenhetene" i internetts historie.



Kilder:


"Internett" (Anonym) - Wikipedia.

Lastet ned 23.11.2010.


"Noen stikkord om internettshistorie" (Anonym) - Home.gethome.no/evert/internetthistorie.htm

Latet ned 23.11.2010


Greie og oversiktlige kilder med relevant stoff og gode stikkord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar